Pininfarina öppnar avdelning i Shanghai

Det italienska designhuset Pininfarina etablerar sig på den kinesiska marknaden. Det nya kontoret väntas bli Pininfarinas mest lönsamma redan i år.

Det är inte bara de västerländska bilmärkena som etablerar sig på den växande och alltmer lukrativa kinesiska marknaden. I Shanghai har den kinesiska staden satsat cirka 1,7 miljarder kronor för att husera 120 byggnader till 150 design- och bilutvecklingsföretag som får utrymmen på mellan 300 och 2 000 kvadratmeter.

 Några som nappat på affären är italienska Pininfarina, som planerar att etablera sig i området inom en snar framtid. Enligt In Auto News spår Pininfarina-basen Silvio Pietro Angori att Kina troligtvis kommer bli företagets största marknad redan i år, när man går om nuvarande kassakon Tyskland. I dagsläget kommer en dryg tredjedel av företagets vinster från Tyskland.

 Pininfarina siktar på att vända sina röda siffror till positivt resultat, vilket man säger sig kunna göra i år. Det blir i så fall första gången sedan 2004 som företaget går med vinst.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!