Polisrazzia mot Audis huvudkontor

Tidigt under onsdagsmorgonen slog tysk polis till mot Audi i en razzia för att hitta bevis i utsläppsskandalen.

Tidigare har polisen genomfört razzior mot Volkswagen i bland annat Wolfsburg. Tidigt i morse fick Audis huvudkontor i Ingolstadt och märkets fabrik i Neckarsulm påhälsning av polisen i en razzia som går ut på att beslagta eventuella bevis i den så kallade dieselgate-skandalen. Det rapporteras i tysk media även om att polisen har slagit till mot privata hem som ägs av Audi-anställda.

Det är på order av åklagare i München och Stuttgart som polisen genomför razzian som enligt uppgift fortfarande pågår. Razzian sägs inte vara riktad mot Audi-chefer utan mot för allmänheten okända personer inom företaget. För några veckor sedan inledde domstolen i München en brottsutredning mot Audi.

Audi har tidigare erkänt fusk med utsläppen hos 3,0-litersdieselmotorer och det ska vara just Audi som har utvecklat det fusk som Volkswagen erkände i september 2015. Enligt tyska Handelsblatt utvecklade Audi-ingenjörer redan 1999 den mjukvara som reglerar fusket.

Dagens polisrazzia slog till bara några timmar innan Audis årliga presskonferens.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!