PSA åter i USA

PSA-koncernens bilar rullar åter på den nordamerikanska kontinenten – men först som hyrbilar.

Franska bilar har varit en ovanlig syn i Nordamerika. Väldigt ovanlig. Citroën drog tillbaka ställningarna under 1970-talet och tio år senare gjorde Renault dem sällskap. Peugeot sålde sin sista bil på kontinenten 1991.

Nu kan emellertid bilar från PSA-koncernen, som omfattar Citroën, DS, Peugeot och nu även tyska Opel

, vara det första du ser när du kommer ut från flygplatsen.PSA:s projekt för så kallad bildelning (nej, bilarna delas inte på mitten) vid namn Free2Move har nu nämligen startat i Nordamerika och de första bilarna finns i dag tillgängliga på Los Angeles flygplats för att sedan dyka upp på fler ställen.PSA har tidigare nämt att de är beredda att satsa på Nordamerika och nu har man en division på andra sidan Atlanten. Ansvarig är Larry Dominique med 30 års erfarenhet från bilindustrin och har tidigare jobbat för Chrysler, General Motors och Nissan.Bildelningsprojektet, som är en del av koncernens affärsplan, Push to Pass ska pågå under tio år och är ett sätt att marknadsföra bilarna på marknaden.Om du undrar hur ett märke som Peugeot lanserades i USA under 1980-talet så kan du kika på klippet nedan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!