Regeringen och svensk fordonsindustri i satsning på elektrifiering

I dag träffade delar av regeringen några viktiga komponenter inom svensk fordonsindustri. Uppdraget är att ta fram en gemensam forskningsmiljö inom elektriska fordon.

Sveriges näringsminister Mikael Damberg träffade under tisdagsmorgonen representanter för bland annat Volvo Cars, AB Volvo, Scania, flera universitet samt Göteborgs stad för att diskutera en gemensam strategi vad gäller utvecklingen av elektriska fordon.

– Vi vill göra en nationell satsning ihop med svensk fordonsindustri för elektromobilitet. Vi har starka fordonstillverkare i Sverige som är inne i ett teknikskifte, de måste gå över till mycket mer el i framtiden, säger näringsminister Mikael Damberg enligt SVT Nyheter Väst.

Morgonens möte var bara startskottet på något förmodat stort. Nu ska forskningsinstitutet RISE (Research Institutes of Sweden) göra en förstudie som ska presenteras i höst. I den ska bland annat finansieringen avhandlas, likaså var ett framtida testcentrum för olika typer av elfordon ska placeras. Göteborg är väldigt intresserade av testcentret hamnar hos dem.

– Det skulle vara fantastiskt välkommet att få placera detta på Lindholmen inte minst för forskning och utveckling, säger kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Ann-Sofie Hermansson (S), till SVT Nyheter Väst.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!