Foto: glenn.lindberg@teknikensvarld.se

Rekordvinst för Porsche i fjol

Förra året var det bästa någonsin för Porsche, med en ökning av vinsten med hela 25 procent. Största delen av ökningen har märket sin mindre suv-modell Macan att tacka för.

2015 var ett bra år för Porsche. Hela 25 procent ökade både vinst och omsättning i fjol, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg. De totala intäkterna uppgick till 21,5 miljarder euro, varav 3,4 miljarder euro blev vinsten för företaget.

Mycket av framgångarna har att göra med introduktionen av Porsche Macan, och därför kan inte samma ökning förväntas i år, rapporterar Bloomberg. Men trots vikande efterfrågan på den kinesiska marknaden, som var märkets största marknad i fjol, har försäljningen ändå ökat med 14 procent över de första två månaderna i år – till över 35 000 bilar.

Porsche är det märke som redovisar näst störst vinst, efter Audi, inom Volkswagengruppen – och det med största vinstmarginalen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!