Renault med öppen källkod

Renault hoppas på nya landvinningar genom att bli först med att öppna upp en bil för tredje part.

Teknikmässan CES i Las Vegas som öppnar dörrarna i helgen är en tillställning som drar till sig en hel del aktörer från bilindustrin. Ja, till och med jättar som Renault.

Även om fransmännen inte likt Faraday Future, som vi skrev om i går, kommer att presentera någon ny bilmodell så visar man upp var företaget och deras samarbetspartners står när det kommer till ny innovativ teknik.

Mest intressanta nyheten är att Renault har valt att ”låsa upp” en bilmodell för tredje part. Det är första gången som en bil får en en öppen källkod, eller ”open source” som det heter på engelska.

Bil och bil förresten. Det råder olika meningar om huruvida Renault Twizy är att betrakta som en bil eller inte. Modellen är i alla fall grund till det nya elfordonet POM som i avskalad och öppnad form ska finnas tillgänglig för tredje part.

Med detta hoppas Renault och OSVehicle få nya idéer och finna lösningar inom främst uppkoppling och autonom körning.

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!