Rimac Nevera och Bugatti Chiron Super Sport. Två extrema bilar – den ena med fyra elmotorer, den andra med en 8,0 liter stor W16-bensinmotor.

Rimac uppges vilja köpa Bugatti

Rimac är i samtal med Porsche om att gemensamt ta över Bugatti. Därefter siktar det kroatiska företaget på att bli börsnoterade till nästa år, rapporterar Manager Magazin.

Den tyska affärstidningen Manager Magazin rapporterade redan i fjol om att kroatiska bilverkaren Rimac kunde vara involverade i ett övertagande av den franska diton Bugatti. Nu kommer nya rapporter om att en sådan deal återigen kan vara aktuell – i samarbete med Porsche som tidigare i år utökade sitt ägande i Rimac.

Affären sägs nu vara nära och kommer materialiseras genom ett konsortium där Rimac ska erhålla 55 procent ägandeandel och Porsche 45 procent av aktierna. Företagets grundare Mate Rimac har tidigare uttalat sig om att ”Porsches andelar kommer stiga men inte någonstans nära 50 procent och Rimac kommer vara fortsatt oberoende” i samband med rykten om att Porsche skulle få fler aktier i Rimac i utbyte mot ägande i Bugatti.

Uppgifter kring affären är dock väldigt knapphändiga och det spekuleras i att företagen vill hålla så mycket hemligt som det bara går. Manager Magazin uppger även att Rimac ska försöka börsnoteras under 2022 med målet om en värdering på över 60 miljarder kronor. Inget är officiellt här heller även om uppgifterna ska komma från källor nära insätta i ärendet. 

Mer information lär komma inom kort.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!