Zlatan Ibrahimovic Volvo XC70

Så många miljoner tjänade Zlatan på Volvo-filmen

Zlatan Ibrahimovic gick inte lottlös från reklaminspelningen med Volvo. XC70:n han körde fick han inte, däremot en massa nya miljoner på sitt konto.

I lördags släppte Volvo Cars sin upphaussade och på förhand omtalade reklamfilm där landslagskaptenen Zlatan Ibrahimovic har huvudrollen i svensk fjällmiljö, sjungandes (reciterandes, som en av er besökare påpekade att det heter) på en ny version av Sveriges nationalsång. Bästa biroll hade Volvo XC70.

 Reklamfilmen hyllades över hela Sverige och snart har 1,3 miljoner människor tittat på den på YouTube. Därutöver har den även visats på TV4 samt hos utvalda Volvo-återförsäljare. Över 70 procent av teknikensvarld.se-besökarna säger sig få gåshud av filmen.

Men Volvos succéfilm har inte varit gratis – långt ifrån. Vad själva produktionen har kostat är okänt, däremot rapporterar Dagens Industri att gaget till Zlatan Ibrahimovic låg på mellan tio och tolv miljoner kronor. Det kostar alltså att ligga på topp.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!