Så ska Ford och Volkswagen samarbeta

Ingen sammanslagning men väl ett samarbete mellan Ford och Volkswagen – rörande transportfordon. Till att börja med, vill säga.

Ford- och Volkswagen-fantaster kan pusta ut. I alla fall tillfälligt. De rykten som florerat angående en sammanslagning av de två biltillverkarna har varit överdrivna. Dock ingår man nu ett samarbete när det gäller transportfordon.

Det är Volkswagens vd Herbert Diess som har bekräftat att kärnan i det nya samarbetet rör utveckling och tillverkning av transportfordon men man har redan nu funnit andra eventuella samarbeten utanför transportbilssektorn.

Herbert Diess avfärdar även en sammanslagning av de två tillverkarna och menar att något sådant har det aldrig varit tal om.

Ford och Volkswagens vägar har korsats tidigare. 1995 startade produktionen av trillingbilarna Ford Galaxy, Volkswagen Sharan och Seat Alhambra i den gemensamt byggda fabriken AutoEuropa i Portugal. I dag är fabriken helt i Volkswagen ägo.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!