Saab bestrider BMW:s stämning

Saabs Parts, som levererar reservdelar till Saabar, bestrider BMW:s tidigare stämning. I ett yttrande till tingsrätten skriver man att Parts inte ingick avtalet med BMW och därför inte är skyldiga att betala.

Lite mer än ett år innan Saabs konkurs ingick Saab Automobile och BMW ett avtal i september 2010. Avtalet gick ut på att BMW skulle leverera motorer och reservdelar till Saab. Några pengar fick man däremot inte för sina motorer och när Saab till slut gick i konkurs valde BMW därför att stämma det enda Saab-bolag som inte gick i konkurs i december 2011, Saab Parts.

 BMW hävdar att Saab Parts är solidariskt ansvariga för att betalningarna ska komma in. I sitt svar till tingsrätten menar Saab Parts att avtalet ingicks mellan BMW och Saab Automobile. Dåvarande vd Jan Åke Jonsson, som undertecknade avtalet, hade enligt Saab Parts inte rätt att binda reservdelsbolaget till avtalet.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer