Saab Parts breddas och byter namn till Orio AB

Reservdelsbolaget Saab Parts vill inte längre vara begränsat till Saab. Produktsortimentet ska breddas och därför byter man namn till Orio AB.

Statligt ägda Saab Parts har expansionsplaner. I ett pressmeddelande förklarar Saab Parts att man gör satsningar för att bredda kundbasen och utvidga produktsortimentet och.

 – I det perspektivet blir Saab-namnet lite missvisande och rent affärsmässigt en begränsning, säger Lennart Ståhl, vd Saab Parts.

 Därför kommer Saab Parts att byta namn till Orio AB i mitten av november.

 –Vi är oerhört stolta över vår historia och självklart känns det på ett sätt lite vemodigt att inte längre heta Saab, men att utveckla servicen för världens alla Saab-ägare kommer även framöver vara en viktig uppgift för oss. Vi har över 60 års erfarenhet av reservdelar och det ger oss unika förutsättningar inför framtiden. Ett nytt namn öppnar dörren till en marknad som är mycket större än idag, samtidigt som vi kommer att förbli trogna våra Saab-ägare, säger Lennart Ståhl.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!