Saab Parts expanderar

Saabs reservdelsföretag Parts överlevde konkursen 2011. Nu satsar man på att utvecklas och köper upp Saabs tidigare dotterbolag i Sydeuropa.

Det är Saab Automobiles gamla dotterbolag i Spanien och Italien som Saab Parts nu tar över. Bolagen tillhandahåller reservdelar, serviceprogram och teknisk support för Saabägare i Spanien och Italien.

 –Förvärven är ett naturligt steg för att säkra vår närvaro på klassiska Saabmarknader som Spanien och Italien. Det finns en stor Saabflotta i dessa länder. I och med att vi tar över ägandeskapet ser vi stora möjligheter att utveckla verksamheten och stärka bolagen inför framtiden, säger Saab Parts vd Lennart Ståhl i ett pressmeddelande.

 Tidigare i år har Saab Parts bildat dotterbolag i Storbritannien och i Nordamerika och etablerat verksamhet i Trollhättan.

 – Det är fullt möjligt att vi kan komma att utvidga vår verksamhet interantionellt genom ytterligare etableringar, säger Lennart Ståhl.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!