Saab-tillverkningen snart igång – Nevs nyanställer 100

Produktionsstarten för de Nevs-tillverkade Saab-bilarna rycker allt närmare. Innan årsskiftet ska tillverkningen vara igång på riktigt. Till detta krävs dock nyanställningar, och rekryteringen är redan i full gång.

Vi har redan sett det första förserieexemplaret av de nya Nevs-tillverkade Saab-bilarna. Någon riktig produktion har det dock knappast varit tal om än. Snart kommer dock bandet att rulla i en, i alla fall, något större skala, och det är Saab 9-3 det handlar om.

– Vi har inget exakt datum, säger Nevs presschef Mikael Östlund i ett uttalande till lokaltidningen TTELA, men planen är att tillverkningen ska starta innan årsskiftet.

Redan i dag finns tillräcklig bemanning hos Nevs för att starta en produktion i mindre skala, men när nu den riktiga produktionsstarten rycker allt närmare behövs också fler anställda. Redan nu rekryteras omkring ett 30-tal tjänster, främst bilbyggare, och inom den närmaste tiden kan så många som 100 personer komma att nyanställas.

– På lite längre tid handlar det förhoppningsvis om ännu fler nyanställningar, säger Mikael Östlund till TTELA.

Det som dock fortfarande saknas är färdiga avtal med alla leverantörer. Ett fåtal återstår, och produktionen kommer att startas först när allt är på plats, för att minska risken för att produktionen ska behöva stoppas senare (med Spykerägda Saabs produktionsstopp i färskt minne).

I dag har Nevs knappt 400 anställda samt omkring 200 konsulter anlitade på heltid. Fortfarande är det en bit kvar till de 3 000 som var anställda på Saab innan konkursen, men antalet har ökat stadigt sedan i somras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!