Saab väntar på hovrätten

Saab kommer tidigast på måndagen få besked av Göteborgs hovrätt om överklagandet av Vänersborgs tingsrätt beslut att inte godkänna tre Saab-bolags ansökan om rekonstruktion.

Klockan halv tio under måndagsförmiddagen började förhandlingarna kring Saabs överklagande av det beslut i Vänersborgs tingsrätt om att inte bevilja ytterligare en rekonstruktion. Det är tre Saab-bolag begäran om företagsrekonstruktion som Göteborgs hovrätt ska ta ställning för om de ska beviljas företagsrekonstruktion, Saab Automobile AB, Saab Automobile Powertrain AB och Saab Automobile Tools AB.

 Under den tid som företagen är försatta i rekonstruktion kan de inte sättas i konkurs. De senaste konkurskraven har kommit från japanska Takata-Petri som Saab är skyldig 18 miljoner kronor, uppger Ttela. Samtidigt tänker fackförbundet IF Metall lämna in sin konkursansökan under tisdagen. 

 – Vi kan tvingas att ta det smärtsamma beslutet eftersom vi måste säkra medlemmarnas löner, säger IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfven i ett pressmeddelande. 

 Saab Automobile och vd Victor Muller hoppas nu att det som kan få hovrätten att tänka om är de nya uppgifter om att Youngman ska betala ut 640 miljoner kronor till Saab, skriver Dagens Industri. Förhoppningen är att de pengarna ska räcka för att betala ut de anställdas löner till och med oktober. 

 Hovrätten väntas tidigast komma med besked om överklagan går igenom eller inte under måndagseftermiddagen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!