Saabstol

Saabs bilsätesfabrik blir kundservicecenter

Bilsätestillverkaren Lear som tillverkat stolar åt Saab lägger ner sin verksamhet i Trollhättan. Nu flyttar ett kundservicecenter in i stället, skriver di.se.

Den hårt prövade industristadenTrollhättan börjar sakta återhämta sig efter Saab-konkursen sent förra året. Sedan konkursen i december har bilsätestillverkaren Lear bestämt sig för att lägga ner sin fabrik i Trollhättan men i dess ställe öppnar entreprenören Gunilla von Platen nu ett kundservicecenter i fabriken.

 Till en början ska mellan 30 och 50 personer rekryteras till kundserviceföretaget Xzakt Kundrelation. Att just Trollhättan valdes som plats grundar sig i det höga antalet svensk- och finskspråkiga invånare som en gång flyttat från Finland till staden för att arbeta på den gamla Saabfabriken. Personer som kan finska är nämligen eftertraktade i kundservicebranschen eftersom företag ofta har kunder i hela Norden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!