Foto: Günter Wicker/Flughafen Berlin Brandenburg GmbH

Skandalflygplats i Berlin blir Volkswagen-parkering

Berlins dyra och ännu inte invigda flygplats kommer nu äntligen till användning, Volkswagen ska nämligen bruka den som parkeringsplats.

Att omställningen till den nya WLTP-standarden har stört produktionsflödet för Volkswagen har vi skrivit om tidigare. Bland annat kommer fabriken i Wolfsburg att stängas en till två dagar i veckan.

En följdeffekt blir även försenade leveranstider och med det ett behov av stora parkeringsytor. Totalt ska det handla om mellan 200 000 och 250 000 fordon, enligt en talesperson för Volkswagen. Förutom företagets egen testanläggning i Wolfsburg kan det bli aktuellt att hyra plats i hamnar och flygplatser.

Tack vare det ska äntligen Berlins nya flygplats komma till användning, rapporterar Handelsblatt. Berlin Brandenburg International Airport (BER) var meningen att invigas den 3 juni 2012 men ännu har inget flygplan lyft eller landat på flygplatsen. Den kommer ha kostat närmare 73 miljarder kronor när den väl öppnar, enligt DW.

En minst sagt påkostad parkeringsplats. Men i oktober 2020 måste det vara slutparkerat för då ska flygplatsen invigas. Så är det sagt i alla fall.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!