Slopande av biltullar mellan EU och USA diskuteras

Det pågår ett handelskrig mellan EU och USA. President Donald Trump har hotat med höga avgifter på importerade bilar, något som kanske inte blir av om båda lägren kommer överens.

I går samlades högsta cheferna för BMW, Mercedes, Volkswagen och Continental med USA:s ambassadör i Tyskland för ett hemligt möte där de avhandlade de höga avgifter på importerade bilar som snart kan komma att införas mellan EU och USA. Samtliga nämnda företag är några av de i Europa som skulle drabbas hårdast av kostsamma biltullar.

Ambassadören ska ha kommit med erbjudandet att slopa biltullarna mellan de båda kontinenterna. Dock måste en sådan uppgörelse endast möjlig om alla parter är eniga, och enligt uppgift i tyska Handelsblatt är Frankrike med president Emmanuel Macron i spetsen inte intresserade av ett sådant avtal med USA. De vill hellre se en bredare överenskommelse med USA.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet