Slutförhandlingar om Saab nästa vecka

Saabs konkursförvaltare har bjudit in intressenterna till slutförhandlingar i början av maj. Enligt källor till Sveriges Radio ska detta innebära att den slutgiltiga köparen snart presenteras.

Hanterandet av Saabs konkurs har varit en utdragen process, men verkar trots allt ändå fortlöpa enligt den tidsplan som säger att försäljningen ska bli klar under våren. Enligt vad Sveriges Radios P4 Väst erfar ska de kvarvarande intressenterna nu ha blivit inbjudna till slutförhandlingar, som ska ske under början av maj månad.

Samma källor uppger också att det därför inte ska dröja länge innan den slutgiltiga köparen kan presenteras officiellt. "Alla detaljer kommer nog inte vara klara, men man borde kunna presentera en lösning", uppger en källa till radiokanalen. Samtidigt ska samtliga intressenter ha för avsikt att behålla varumärket Saab och utveckla det enligt olika affärsplaner.

Vem som slutligen blir köpare till Saabs konkursbo får vi alltså förhoppningsvis reda på inom några veckors tid.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!