SRT Viper-produktionen stoppad – igen

Försäljningen av SRT Viper går fortsatt trögt. Därför stoppar Chrysler återigen tillverkningen av USA:s maffigaste supersportbil.

Förra hösten rapporterade vi att Chrysler skruvade ned produktionstakten i Conner Avenue-fabriken där SRT Viper tillverkas. Anledningen var att Viper inte sålde tillräckligt bra. I våras kunde vi rapportera att produktionen, återigen på grund av sviktande försäljning, skulle läggas ned helt och hållet mellan 14 april och 23 juni, med andra ord under drygt två månader. Produktionen återupptogs alltså för bara ett par veckor sedan, men sedan i går står den stilla igen. Tidigast om två veckor, 21 juli, sätter produktionen igång igen.

Vid förra stoppet fick 91 anställda vid fabriken gå hemma och rulla tummarna. Denna gång berörs något färre när 82 anställda blir sysslolösa under perioden.

När produktionen återupptas är det sannolikt att SRT Viper i stället heter Dodge Viper. Ett välkänt namn tror man ska kunna sätta fart på försäljningen.

Just Dodge Viper hette modellen innan nuvarande generation kom. SRT-namnet, som står för Street and Racing Technology, tog över för att lyfta fram Chrysler-gruppens prestandaavdelning, ungefär som AMG är för Mercedes.

SRT Viper har en V10-motor på 8,4 liter som skickar 649 hästkrafter och 814 newtonmeter till bakhjulen. 0-100 km/h avverkas på 3,5 sekunder och toppfarten ligger på 332 km/h.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!