Foto: Glenn Lindberg

Subaru BRZ sålde slut på tre timmar i Australien

Både Subaru BRZ och syskonbilen Toyota GT 86 har varit riktiga succéer runt om i världen. Men frågan är om inte Subaru BRZ-försäljningen i Australien slog alla tidigare rekord – bilen såldes slut på tre timmar!

´Är du sugen på att köpa en ny Subaru BRZ? I så fall ska du vara glad över att du inte bor i Australien, där är de nämligen redan slutsålda. Enligt uppgifter ska 2012 års tilldelning till det stora landet på andra sidan jorden varit endast 201 bilar. Detta gjorde att australiensiska generalagenten för Subaru bestämde sig för att sälja bilen via Internet, ungefär som är vanligt vid försäljning konsertbiljetter.

Försäljningen öppnade vid lunch (klockan 12:00) i måndags, och efter bara 20 minuter var första försäljningen klar, med påskrivet köpekontrakt och handpenning på omkring 3 000-5 000 australiensiska dollar (motsvarande mellan 20 000 och 35 000 kronor) inbetald. På tre timmar hade samtliga 201 bilar sålt slut.

Subaru i Australien kommer dock att fortsätta att ta upp beställningar på BRZ, men då kommer köparen att få vänta tills nästa år på sin bil.

Är du nyfiken på Subaru BRZ, och ett helt gäng andra roliga sportbilar, rekommenderas ett köp av Teknikens Värld nummer 16/2012 där bilen medverkar i Bankalaset 2012. Tidningen finns i butik i morgon torsdag 19/7, men har redan nu hittat ut till dig som är prenumerant!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr