Supermiljöbilspremien en flopp

Den så kallade supermiljöbilspremien, som skulle främja marknaden för elbilar, har blivit en flopp. Endast 16 privatpersoner har hittills utnyttjat premien, rapporterar Dagens Nyheter.

Den så kallade supermiljöbilspremien, som infördes första januari i år och som ska främja nyförsäljningen av elbilar och laddhybrider, har inte alls uppnått önskad spridning. Efter ett halvår har endast 96 premier delats ut, varav så få som 16 stycken till privatpersoner.

Regeringen anslog, vid premiens införande, 200 miljoner kronor till införande av premien, varav inte ens en halv procent utnyttjats hittills. För privatpersoner är premien på 40 000 kronor, och en av orsakerna bakom det begränsade genomslaget är att supermiljöbilar även med premiens hjälp fortfarande oftast är dyrare än konventionella bilar i inköp.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!