Suzuki-bilar får Toyotas hybridteknik – byggs i Storbritannien

Samarbetet mellan Toyota och Suzuki blir allt tydligare. I Europa får Suzuki Toyotas hybridteknik och Toyota Suzukis små förbränningsmotorer.

För två år sedan inledde Suzuki och Toyota ett samarbete där Toyotas kunskaper inom elektrifiering och Suzukis styrka som småbilstillverkare ska utnyttjas. Nu kommer man med en konkret plan hur samarbetet ska se ut.

För europeisk del resulterar det i två nya Suzuki-modeller baserade på Toyota RAV4 och Corolla Touring Sports. Den sist nämnda ska enligt brittisk press börja att byggas sent 2020 i Toyotas fabrik i Burnaston.

Toyotas fabrik i brittiska Burnaston.

Suzuki å sin sida ska leverera en ny motorkonstruktion till Toyotas kompakta modeller. Motorerna ska skruvas samman i Toyotas motorfabrik i polska Walbrzych.

I övrigt handlar det mycket om den indiska marknaden. Där ska bland annat Toyota bygga två modeller baserade på Suzukis kompakta plattform och en mpv i C-segmenet tas fram. Toyotas hybridteknik, motorer och batterier ska även spridas och Suzuki Vitara Brezza börja byggas av Toyota 2022.

Toyota ska använda Suzukis indienbyggda teknik på den afrikanska marknaden.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!