Foto: EasyPark

Svenska EasyPark vill köpa app från BMW och Daimler

Svenskbaserade företaget EasyPark vill köpa en parkeringsapp från BMW och Daimler. Ett besked om ett köp av appen Park Now kan komma redan under de kommande veckorna.

Fordonsjättarna Daimler och BMW har en app ihop. Det är parkeringsappen Park Now. Men nu kan den säljas till konkurrenten EasyPark, en av Europas största och med bas i Stockholm.

Enligt obekräftade uppgifter försöker Daimler och BMW sälja sin app men förutom EasyPark kan det finnas andra intressenter.

EasyPark har nyligen tagit sig in i Polestar 2:s Google-baserade infotainmentsystem. Foto: Stefan Isaksson / EasyPark

Köpt SMS-Park

En försäljning påstås vara ett steg i Daimlers stora omstrukturering. Lyx- och premiumbiltillverkaren avslöjade förra veckan planer på att döpa om Daimler till Mercedes-Benz, fokusera helt på personbilar och transportbilar och bryta loss sin lastbilstillverkning i ett eget börsnoterat företag.

Volvo-ägaren Geely är stor aktieägare i Daimler och kan ligga bakom strukturomvandlingen. 

Park Now fungerar på samma sätt som EasyPark, det vill säga du kan betala parkeringsavgift direkt i appen. Park Now fungerar på både parkeringsplatser och gator. Techbolaget EasyParks app fungerar i över 2 200 städer i Europa och finns i 20 länder. EasyPark har växt genom att köpa konkurrenter i olika länder.

Nyligen köpte EasyPark konkurrenten SMS-Park.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!