Tesla beordras stänga sin fabrik i Fremont

Under gårdagen meddelade Elon Musk att Tesla-fabriken i Fremont ska fortsätta sin verksamhet. Så blir det inte. Nu beordrar staten Kalifornien Tesla att stänga ner fabriken till följd av coronaviruset.

Tesla får inte längre ha sin Fremont-fabrik i gång. Detta sedan Alameda County i Kalifornien har gjort bedömningen att Teslas fabrik inte är ”essential business”, det vill säga en verksamhet som är viktig för samhällsnyttan. Tesla måste nu begränsa verksamheten i fabriken till endast det absolut nödvändiga.

Fremont-fabriken, som sysselsätter omkring 10000 anställda, kommer inte att kunna bygga några bilar så länge ordern från kaliforniska staten gäller. Nedstängningen kommer precis när Tesla är på väg att dra igång tillverkningen av Model Y som väntas sälja i större antal än Model S, Model X och Model 3 sammanlagt. För tio dagar sedan tvingades Tesla stänga sin fabrik i Shanghai.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!