Foto: gllin@bt.bonnier.se

Tesla högre värderat än Ford

Ford säljer miljontals bilar, Tesla säljer tiotusentals. Ändå är den lilla elbilstillverkaren högre värderad än den stora giganten från Detroit.

Teslas marknadsvärde är enligt nya estimeringar 419 miljarder kronor. Det är anmärkningsvärt för en 14 år gammal biltillverkare som har fördelen att de redan i dag tillverkar ”framtidens bilar”, nämligen elbilar.

Vad som gör det än mer anmärkningsvärt är att en annan amerikansk biltillverkare, Ford, bara värderas till 401 miljarder kronor. Ford sålde i fjol 6,7 miljoner bilar världen över, Tesla endast drygt 76 000 bilar (tillverkade drygt 83 000).

Att Tesla nu sprungit om Ford på värdeskalan ska ha att göra med de båda företagens utvecklingskurvor. Ford har den senaste tiden backat sin försäljning medan Tesla gått motsatt väg, vilket vi rapporterade om i går.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!