Tesla måste fördubbla försäljningen för att nå målen

Elbilstillverkaren Tesla Motors måste sälja minst 13 000 bilar under årets sista två månader, annars når man inte upp till de satta säljmålen. Normalt säljer Tesla drygt 3 500 bilar i månaden.

I ett brev som skickades ut till aktieägarna under tredje kvartalet i år stod det att Tesla Motors har som mål att sälja mellan 50 000 och 52 000 bilar under 2015. Det ser ut att bli svårt att nå de siffrorna.

Till och med oktober månad i år sålde Tesla 36 674 bilar världen över. Det innebär att de måste sälja 13 326 bilar under november och december för att nå upp till den lägre delen av säljmålet. 15 326 bilar behövs säljas om den högre siffran ska nås.

Med tanke på att den genomsnittliga månadsförsäljningen består av 3 667 bilar ser det tufft ut för Tesla att nå sina mål. Skulle försäljningen hålla sig stadig under resterande del av året landar man på 44 008 sålda bilar, mellan 6 000 och 8 000 färre än planerat.

En analytiker i USA tror ändå att Tesla kan ha en chans att nå sina mål. Han menar att Tesla var så precisa i sin målbeskrivning att de kanske har ett ess i rockärmen, samt att Tesla brukar vara säljmässigt starka under ett års sista månader.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!