Tesla minskar personalstyrkan kraftigt

Tesla meddelade i kväll svensk tid att de låter nästan var tionde anställd lämna företaget.

Elbilstillverkaren Tesla (som förvisso gör mycket annat än bara elbilar) har radat upp brakförluster och har dessutom under lång tid brottats med med produktionsproblem. Siktet är inställt på att bli ett lönsamt företag inom några månader. För att nå dit krävs det förändringar och under tisdagskvällen meddelade Elon Musk att förändringar har påbörjats.

Företaget har beslutat att låta ungefär nio procent av personalstyrkan lämna sina anställningar. Merparten av personerna som får gå är tjänstemän, på så vis riskerar man inte själva produktionen som har börjat få upp farten.

Anställningstillfällena som försvinner är enligt Musk främst sådana som det finns dubbletter av, samt tjänster som tidigare spelade en tydlig roll i företaget men som inte längre gör det.

Tesla, som aldrig har gått med vinst, har aldrig tidigare varslat så många personer om uppsägning. I slutet av fjolåret hade företaget 37 543 anställda.

Elon Musk skickade ut följande tweet tidigare i kväll.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!