Tesla Model S fortfarande i Norge-ledning

Var 20:e nysåld bil i Norge var i september eldriven. Den norska bilmarknaden bubblar just nu av förändring och i toppen av försäljningslistan finns den omtalade bilen från Kalifornien.

Medan den svenska bilmarknaden till stor del kretsar kring Volvo V70 och Volkswagen Passat ser det helt annorlunda ut i Norge. När nybilsförsäljningen under september räknas samman visar det sig att Tesla Model S var den mest sålda bilen. Under september månad såldes 616 Model S, vilket motsvarar 5,1 procent av den totala nybilsförsäljningen i Norge.

 Volkswagen Golf hamnade på andra plats med 4,6 procent och Toyota Auris på tredje med 4,2. Bäste svensk var Volvo V40 på en sjätte plats och en marknadsandel på 3,1 procent.

 Teslan är inte den enda elbilen det går bra för i Norge. På tionde plats i listan över de mest sålda bilarna hittas Nissan Leaf som tog 2,9 procent av marknaden.

 Den norska bilmarknaden är ungefär hälften så stor som den svenska. Septembersiffrorna visar att det såldes 12 168 nya bilar i Norge, vilket kan jämföras med drygt 24 000 i Sverige.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!