Tesla och Rivian fortsätter strida

Striden mellan de två amerikanska elbilstillverkarna Tesla och Rivian fortsätter. Tesla anklagar Rivian för att systematiskt stjäla anställda och företagshemligheter. Nu ska fallet tas upp i domstol.

I fjol lämnade Tesla in en stämningsansökan mot elbilstillverkaren Rivian. Tesla anklagar Rivian för att satt i system att stjäla personal från Tesla och övertala personalen att ta med sig företagshemligheter från Tesla. Sedan dess har Rivian förnekat alla anklagelser och hävdar att Tesla endast försöker slå ut sina konkurrenter, men en domstol i Kalifornien har nu beslutat att ta upp fallet.

Tesla anklagar Rivian för att ha värvat 178 tidigare Tesla-anställda och att flera av dessa ska ha tagit med sig värdefull information från sin tidigare arbetsgivare. ”Att använda Teslas konkurrenskraftiga och konfidentiella information när man lämnar Tesla för att gå till en ny arbetsgivare är uppenbarligen fel och riskabelt”, skriver Tesla i sin stämningsansökan.

”Rivian består av högpresterande, uppdragsstyrda team, och vår affärsmodell och teknik bygger på många års teknik, design och strategiutveckling. Detta kräver bidrag och kunskap från tusentals anställda från teknik- och fordonsbranschen”, svarar Rivian som hävdar att Tesla helt saknar bevis för att några immateriella rättigheter ska ha stulits.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!