Foto: Glenn Lindberg

Tesla öppnar butik i Täby Centrum

Nu slår Tesla för första gången upp dörrarna i Sverige. Den 11 december öppnas en tillfällig butik i Täby Centrum utanför Stockholm där man ska kunna lära sig mer om elbilen.

Den 11 december invigs Teslas första officiella butik på svensk mark. Det handlar inte om någon konventionell bilhall utan ett litet showroom inne i Täby Centrum. Butiken är en så kallad pop up-butik och kommer sannolikt att bytas mot en mer permanent lokal framöver.

 I Tesla-butiken ska man genom interaktiva skärmar och designstudios kunna lära sig allt om Tesla Model S och även bygga sin egen bil. Enligt Tesla själva vill man ”återuppfinna bilköparprocessen” genom att befinna sig på platser som stora shoppingcenter där det rör sig mycket människor.

 – Att köpa en bil borde vara mindre shopping och mer upplevelse. Vi fokuserar på att informera så många människor som möjligt kring elbilar, vårt företag och den avancerade teknologin bakom Model S. Kunder i vår butik inbjuds till att boka in provkörningar, att ställa frågor och prata med våra produktspecialister för att lära sig mer om fördelarna med att köra med eldrift, säger Peter Bardenfleth-Hansen, Skandinavisk försäljningschef Tesla Motors.

 Teslas okonventionella sätt att sälja bilarna, utan återförsäljare och direkt till kund, har vållat problem på vissa håll. I vissa amerikanska delstater, däribland Texas, får biltillverkarna enligt lag inte sälja bilar utan att gå genom återförsäljare.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!