Tesla öppnar nytt i Sverige

Denna gång är det Malmö som får ett nytt servicecenter med tillhörande butik. Det blir elbilstillverkarens tredje svenska servicecenter och femte butik.

I dag, den 14 december 2017, slår Tesla upp dörrarna för ytterligare ett servicecenter i Sverige. Orten det gäller är Malmö, närmare bestämt på Boplatsgatan 2, det vill säga på andra sidan av Käglingevägen sett från Hedbergs Bil. Detta nya servicecenter innehåller även en butik. Butiken blir den andra i Malmö då shoppingcentret Emporia redan har en. Sedan tidigare har även Göteborg en butik och Stockholm två. Själva servicecentret är det tredje i Sverige, sedan tidigare finns ett i Göteborg och ett i Stockholm.

Butik och servicecenter i ett.

Vad gäller Teslas laddstationer i landet finns det i dag ett hundratal fördelade över 25 Supercharger-stationer. Dessa är placerade från Löddeköpinge i söder till Skellefteå i norr. Inom det närmaste året kommer nya stationer att sträcka sig från skånska Skurup till Töre inte långt ifrån Kalix.

Utöver nämnda laddplatser finns även drygt 100 så kallade destinationsladdare på hotell, restauranger och köpcentrum.

Uppdatering

Senare under invigningsdagen gick Teslas nya center i Malmö upp i rök. Det tog enligt uppgift brandkåren flera timmar att släcka  branden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet