Tesla säljer 2,7 miljoner aktier till allmänheten

Tesla höjer gårdagens nyemission från 2,1 till 2,7 miljoner aktier, väntas inbringa 642,5 miljoner dollar till kassan.

Under torsdagen skickade Tesla in en ansökan till den amerikanska finansinspektionen, SEC, om att sälja 2,1 miljoner aktier till allmänheten. En nyemission som väntades dra in 500 miljoner dollar, motsvarande 4,2 miljarder kronor, till biltillverkaren.

– Vi har för avsikt att använda nettolikviden från erbjudandet till servicecentra, Supercharger-nätverk och Tesla Energy, samt för utveckling och produktion av Model 3, utvecklingen av Tesla Gigafactory och andra allmänna företagsändamål, skrev Tesla i ett pressmeddelande under torsdagen.

I dag utökas dock nyemissionen till 2,7 miljoner aktier som ska säljas för 242 dollar styck, drygt 2 000 kronor. Något som nu beräknas inbringa omkring 642,5 miljoner dollar, eller 5,5 miljarder kronor, till kassan.

När börsen stängde i går hade Teslas aktie rasat med tio procent sedan de i senaste kvartalsrapporten visade stora förluster. Teslas vd Elon Musk har preliminärt sagt sig vilja teckna 83 974 aktier till ett värde av 20 miljoner dollar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!