Tesla tänker om – har kvar butiker och höjer priser

Förra veckan gick Elon Musk ut med beskedet om att Tesla ska stänga merparten av sina butiker och sänka priserna. Nu har märket omprövat beslutet – och bilarna blir i stället dyrare.

Tesla backar nu från beskedet om att stänga nästan alla sina butiker. Ungefär hälften av dem blir kvar, samtidigt som bilarna i genomsnitt blir tre procent dyrare. Undantaget är instegsversionen av Model 3, som fortfarande ska kosta från utlovade 35 000 dollar i USA.

Det var i förra veckan som Tesla gick ut med information om sin nya strategi, som skulle innebära att i stort sett hela säljprocessen flyttas online. Nu uppger märket i stället att man kommer ”behålla betydligt fler butiker än vi tidigare meddelat under tiden som vi fortsätter utvärdera dem”.

Potentiella Tesla-ägare har nu en knapp vecka på sig att lägga en order innan priserna höjs (vilket görs 18 mars). Modellerna som då blir dyrare är Model S, Model X och de dyrare versionerna av Model 3.

DUELL: Hyundai Kona Electric mot Tesla Model 3

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet