Tidigare Tesla-anställd får böta miljoner

En tidigare anställd hos Tesla på deras Gigafactory i Nevada har dömts till att betala över tre miljoner kronor i skadestånd till Tesla.

Den tidigare Tesla-anställda mannen hamnade i blåsväder när han under perioden 2017-2018 arbetade vid företagets fabrik i Reno, Nevada. Där ska han bland annat ha skickat mejl till journalister som avslöjade att Tesla hade produktionsproblem och inte skulle nå målen om att tillverka 5 000 Model 3 i veckan, något som ledde till att han sparkades.
Utöver att han avskedades stämde Tesla också honom för olagligt avslöjande av affärshemligheter, något som han nu har erkänt plus att tidigare ha brutit mot sekretessöverenskommelse.
Hans erkännande leder till att han måste betala 400 000 dollar plus 25 000 dollar, totalt cirka 3,6 miljoner kronor, till Tesla.

Mannen har tidigare stämt Tesla för förtal men det avfärdades tidigare i år av en domare.
Utöver mannens tidigare oegentligheter ska han även ha läckt information om att Tesla skulle ha slösat bort en betydande mängd råmaterial under produktionen av Model 3.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!