Saab fick nej till rekonstruktion

Tingsrätten avslog Saabs ansökan om rekonstruktion

Alldeles nyss meddelade Vänersborgs tingsrätt att man sagt nej till Saabs önskan om ny rekonstruktion. Saab har möjligheten av överklaga beslutet.

Saab gick i går ut med informationen att de ansöker om att försätta företaget i rekonstruktion. Ansökan lämnades in till Vänersborgs tingsrätt som i dag behandlade ansökan och svaret blev ett nej. Saab får alltså inte försätta företaget i en andra rekonstruktion för att på så vis få lite andrum i den ekonomiska press de nu befinner sig i. En rekonstruktion skulle ha inneburit att indrivning av fordringar och konkurshot hade upphört under rekonstruktionsperioden.

Saab har möjlighet att överklaga tingsrättens beslut, men experter tror att ett överklagande inte skulle hjälpa utan att nästa instans skulle gå på samma linje som tingsrätten. Betyder detta då att Saab är på väg mot konkurs? Det vet vi inte. Mer information väntas under dagen eller de närmaste dagarna. Håll utkik här på teknikensvarld.se.

Ta gärna del av Vänersborgs tingsrätt protokoll från dagens handläggning här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!