Toyota backar rejält – väntar sig vinsttapp på 80 procent

Justerade prognoser för försäljning och vinster är ingen munter läsning i dessa corona-tider. Toyota har nu meddelat att de förväntar sig att tappa drygt 80 procent av vinsten. Samtidigt meddelar de att ytterligare fabriker i Europa startas upp.

Från 10,74 till 8,9. Steget verkar inte vara så långt, men om vi förtydligar – Toyota Motor Corporation spår att deras försäljning av bilar och mindre, lätta lastbilar kommer att gå ner från 10 742 122 (inklusive Daihatsu och Hino) sålda under rekordåret 2019 till i runda slängar 8 900 000 stycken under 2020. Allt i spåren av coronaviruset och den massiva nedstängning som har rått och fortfarande råder runt om i världen. Den massiva nedgången i försäljning kommer att ge stort avtryck i intjänade pengar och Toyota spår att rörelseresultatet kommer att bli 80 procent lägre än under 2019

LÄS MER: Europas och världens bilmarknader i fritt fall under coronakrisen

Samtidigt har Toyotas europeiska tillverkningsmaskineri så sakta börjat rulla igång igen. Förra veckan med två fabriker (en i Frankrike och en i Polen) och i denna vecka återstartar både fabriken i Turkiet och i Storbritannien igen. Produktionen har legat nere sedan 21 mars i Turkiet och sedan 18 mars i Storbritannien.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!