Toyota stoppar produktion – stålbrist i Japan

Japanska Toyota tvingas till ett en vecka långt produktionsstopp nästa vecka, till följd av stålbrist hos en av företagets leverantörer.

Det är efter en explosion hos underleverantören Aichi Steel Corporation som Toyota tvingas till ett en vecka långt produktionsstopp. Olyckan, som skedde 8 januari i år, innebar en begränsad förmåga för Aichi att producera stål till bland annat motorblock, transmissionsdetaljer och chassikomponenter.

Toyota, som blivit välkänt inte bara för sin biltillverkning, utan även för sin filosofi inom lean production (så kallad Kanban), vilket i effektivitetssyfte bland annat innebär en minimal lagerhållning av komponenter, har endast tillräckligt med komponenter för att tillverka bilar fram till slutet av denna vecka.

Produktionsstoppet pågår mellan den 8 februari och 13 februari, med produktionen tilltänkt att återstartas den 15 februari (efter ledig söndag), och riskerar påverka leveranser i hela världen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!