110614-rekordmanga-vw Foto: Friso Gentsch

Två miljoner Volkswagen hittills i år

Volkswagen slår nya rekord. Till och med maj månad har VW levererat över två miljoner personbilar.

Fram till att maj månad tog slut har Volkswagen hunnit bygga 2,09 miljoner bilar. Bara i maj rullade 436 400 bilar från Volkswagens fabriker, men dem är bara en del av de många folkor som nu är ute på vägarna. 

 – Vår positiva trend har fortsatt i maj och vi har satt ännu ett leveransrekord, säger VW:s försäljnings- och marknadschef Christian Klingler i ett pressmeddelande. 

 Totalt har man ökat 12,2 procent jämfört med samma period 2010. I Sverige har 17 341 nya bilar registrerats och har nu en marknadsandel på 13,4 procent av den svenska marknaden. Den (nästan) eviga ettan Volvo V70 har både VW Golf och Passat direkt efter sig i topplistorna över mest sålda bilar i Sverige.

 – 2011 har alla förutsättningar att bli ett rekordår för oss, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen i Sverige. 

 Asien är Volkswagens största marknad och där finns det numer 792 100 nya bilar. Sedan många år tillbaka bygger Volkswagen bilar i Kina och det är en anledning till att det blev så många bilar. Av alla nya Volkswagen i Asien står Kina för 714 200 bilar.

 Motsvarande siffra för 2010 var 1,86 miljoner bilar under perioden januari-maj.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!