Uppsving för supermiljöbilar under hösten

Trots tveksamma försäljningssiffror för så kallade supermiljöbilar under årets första halva, verkar pengarna gå åt ändå. Detta tack vare ett uppsving av försäljningen under hösten.

Vi har tidigare kunnat berätta om att regeringens så kallade supermiljöbilspremie under årets första halva. Fram till slutet av juli hade endast 16 privatpersoner dragit nytta av premien, och totalt hade då 96 premier delats ut. 

Men efter sommaren har försäljningen tagit fart, visar nya siffror som TT har tagit del av. Av den pott på 200 miljoner som regeringen avsatt till premien är 20 miljoner tilldelade årets försäljning. Som det ser ut nu verkar de pengarna komma att användas upp, vilket motsvarar en försäljning om 500 bilar i år.

– Det tar alltid lite tid innan nya regler blir kända, säger miljöminister Lena Ek i ett uttalande till TT. Frågan är dock inte om Volvos laddhybrid V60 Plug-in, som redan sålt slut på det första modellårets svenska tilldelning (300 bilar), har inverkat i uppsvinget.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!