Foto: © 2013 Jeffrey Sauger and General Motors. This im

USA går mot tull för bilimport

USA trappar upp handelskriget och väntas följa upp de tidigare kontroversiella aluminium- och ståltullarna med en biltull.

Bilimporten hotar den nationella säkerheten. Det menar USA:s handelsminister Wilbur Ross som nu låter landets handelsdepartementet göra en grundlig undersökning i hur importen skadar landet.

Det kan resultera i att bilimporten får liknande nya tullar som aluminium och stål. Mexiko exporterar flest fordon till USA följda av Japan, Kanada, Tyskland och Sydkorea. Presidenten Donald Trump sägs vilja ha en biltull på 25 procent och via Twitter har han redan lovat stora nyheter för landets bilarbetare.

På andra sidan klotet har Kina, nu världens största bilmarknad, gjort klart att de går åt andra hållet. Den 1 juli sänks importtullen för fordon med tio procent och hamnar därmed på 15 procent.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!