Victor Muller misstänkt för skattebrott under Saab-åren

Victor Muller, ägare till Spyker och tidigare ägare till Saab misstänks nu för grovt skattebrott.

Den senaste tiden har det stormat rejält kring Spyker-ägaren Victor Muller. Spyker har fått besök av kronofogden som beslagtagit flera tillgångar och företaget har varit nära konkurs. En konkurs som sedan ogiltigförklarats efter ett överklagande från Muller.

Nu blåser det dock upp till storm igen då Muller är misstänkt för grovt försvårande av skattekontroll i Trollhättan under åren 2010 till 2011. Enligt ett dokument som lämnats till tingsrätten i Vänersborg pågår en förundersökning mot Muller.

Det har under en lång tid pågått en utredning om misstänkta ekobrott inom Saab Automobile, sedan tidigare är även tidigare vd Jan-Åke Jonsson och före detta chefsjurist Kristina Geers misstänkta för samma brott som Muller.

Misstankarna handlar om ersättningen till Victor Muller och utredningen tog fart i maj 2013 efter en husrannsakan hos Muller-ägda Spyker i Nederländerna.

Samtliga misstänkta nekar till brott varav Victor Muller i ett sms till P4 Väst meddelar:

– Jag inte sett anklagelserna, men jag har inte begått något skattebrott.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!