Victor Muller vinner mot Skatteverket

Victor Muller, mannen med fler liv än en katt. Nu har han vunnit tvisten med Skatteverket angående de åtta miljoner kronor han plockat ur Saab.

Saabs tidigare vd, den skandalomsusade Victor Muller har legat i tvist med Skatteverket angående de åtta miljoner han fått utbetalt i konsultarvode under Saab-tiden.

Då Muller inte bott i Sverige har han inte skattat för pengarna här, något som Skatteverket anser att han borde ha gjort då arvodet ska betraktas som lön.

En lägre rättsinstans gav Skatteverket rätt i målet och Muller dömdes att betala två miljoner kronor i skatt. Men Muller överklagade givetvis och nu har Göteborgs kammarrätt gett honom rätt.

Muller är dock fortfarande åtalad för grovt försvårande av skattekontroll gällande Saab, så även Mullers företrädare Jan-Åke Jonsson. Ekobrottsmyndighetens utredning i ärendet pågår fortfarande. Utöver Muller och Jonsson står även en rad andra personer åtalade för skattebrott.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!