Foto: Volkswagen

Volkswagen anställer spelutvecklare

Volkswagen anställer fler än tusen nya utvecklare, bland annat från spelindustrin.

Volkswagen gör en jättesatsning för att bli ledande inom IT. Fler än tusen personer ska anställas de närmaste tre åren, personer med toppkunskaper inom modern teknik och som i dag jobbar inom andra branscher än bilindustrin. Som exempelvis tv- och dataspelsindustrin.

Hälften av de anställda kommer att stationeras i Wolfsburg, koncernens hemstad och övriga i filialer i Berlin och München.

Martin Hofmann, informationschef hos Volkswagen, menar att utvecklingen inom området är mer varierande och intressant än någonsin och ingenstans är arbetet mer spännande än hos just Volkswagen.

Koncernens plötsliga intresse inom dessa områden kommer inte som någon överraskning. Som en direkt effekt av dieselgateskandalen hösten 2015 presenterade man kampanjen ”Together – Strategy 2025”. I den ingår, förutom en jättesatsning på eldrift och effektivisering inom tillverkningen, även att skaffa sig nya kompetenser inom områden som artificiell intelligens och autonom körning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!