Volkswagen återkallar bilar med DSG i Kina

Volkswagen har beslutat att återkalla bilar med DSG-lådor i Kina. Detta sedan den statliga tv-kanalen CCTV rapporterat om klagomål från ett stort antal VW- och Skoda-ägare.

Teknikens Värld har upprepade gånger rapporterat om problemen med Volkswagens DSG-lådor. Än så länge har Volkswagen inte velat bekräfta problemets omfattning och någon återkallelse har det inte varit tal om. En liknande process har drivits i Kina sedan 2011 och nu har den tyska biljätten slutligen bestämt sig för att återkalla bilar med DSG-lådor på den kinesiska marknaden. Det är främst ägare till Volkswagen- och Skoda-bilar som har framfört klagomål men Volkswagen har inte velat utfärda någon återkallelse.

 Beslutet om återkallelse kom på lördagen till följd av ett uppmärksammat reportage i statligt ägda tv-kanalen CCTV där flera ägare till VW- och Skoda-bilar med DSG-lådor rapporterat att bilarna har tappat drivningen och vibrerat kraftigt. Reportaget sändes fredagen den 1 mars och i går lördag uppmanade Kinas statliga organ för kvalitetsövervakning Volkswagen att återkalla bilar som berörs av felet, rapporterar Automotive News China.

 Det är ännu inte känt exakt vilka bilar i Kina som berörs av återkallelsen, inte heller om det gäller den sexväxlade, den sjuväxlade eller båda DSG-lådorna. Det återstår också att se om Volkswagen kommer att återkalla DSG-bilar på andra marknader än den kinesiska. Volkswagen har förlängt garantin för bilar med DSG-lådor till tio år i Kina och USA men i Europa har man ännu inte vidtagit någon åtgärd. Hur länge ska Volkswagen blunda för problemet?

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!