Volkswagen-chef gripen i USA

Amerikansk Volkswagen-chef gripen i Florida till följd av dieselgateskandalen.

USA:s federala polis, FBI, har gripit en chef inom Volkswagen. Oliver Schmidt var chef inom koncernens amerikanska avdelning till mars 2015 och riskerar nu att åtalas för bedrägeri till följd av dieselgateskandalen.

Ingripandet bekräftas av två källor och ska ha skett i Florida i lördags, enligt New York Times. Vare sig Oliver Schmidts advokat eller de amerikanska myndigheterna har dock uttalat sig i fallet. Jeannine Ginivan, talesperson för Volkswagen, meddelar dock att man håller kontinuerlig kontakt med justitiedepartementet och att det vore olämpligt att säga något i dagsläget.

Oliver Schmidts och Volkswagen nekade först till att koncernens bilar var manipulerade för att klara avgastester men fick senare erkänna att så var fallet. Dieselgateskandalen rör elva miljoner bilar världen över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!