Foto: Die Fahrermacher

Volkswagen flaggar för avsevärt högre vinst än väntat

På grund av den stora utsläppsskandalen har marknaden räknat med en lägre vinst för Volkswagen AG. Men nu flaggar den tyska fordonskoncernen för att rörelseresultatet blir avsevärt högre än marknadens prognos.

Det är för årets första sex månader som Volkswagen nu ger en ”positiv vinstvarning”. Rörelseresultatet, det vill säga vinst före räntor och skatt, uppgår till motsvarande 71,2 miljarder kronor. Då har inte extraordinära utgifter, främst rörande dieselgate, exkluderats. Räknas dessa bort uppgår rörelseresultatet till motsvarande 50,3 miljarder kronor.

Siffrorna är bättre än vad marknaden förutspådde på förhand.

Orsakerna till att vinsten sägs vara en större efterfrågan på koncernens produkter, som följer trenden i Europa med en allt starkare bilmarknad, samt att flera av de åtstramningsstrategier som de tvingats till efter bland annat skandalen nu har börjat bära frukt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!