Volkswagen planerar inte sälja några märken

Finanserna är starka och Volkswagen-koncernen behöver inte sälja av något. Det menar koncernens styrelseordförande Hans Dieter Pötsch.

Dieselgate-skandalen har lett till spekulationer om att Volkswagen AG kan komma att tvingas sälja av några varumärken som finns i portföljen. Bland annat har det snackats om att Bugatti kan komma att säljas och även den svenska lastbilstillverkaren Scania.

Volkswagen AG:s styrelseordförande Hans Dieter Pötsch försäkrar för tyska Börsen-Zeitung att koncernen är ekonomiskt solid och att de har många alternativ för finansiering utan att behöva ta till metoder som exempelvis kapitalförstärkning (emission) eller försäljning.

– Vi funderar inte på att sälja några av våra varumärken, säger han till den tyska finanstidningen.

Volkswagen har avsatt motsvarande 172 miljarder kronor som ska bekosta de utgifter man räknar med efter dieselgate. Hans Dieter Pötsch tror att den summan kommer att räcka, även om experter har räknat på eftergifter på uppemot 700 miljarder kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet