Foto: Verwendung fuer Pressezwecke honorarfrei

Volkswagen ska inte längre vara bilen

Vid det här laget vet alla vilken ”bilen” är – Volkswagen. Men med en ny företagskultur i antågande ska man uppfattas som mindre kaxiga. Därför är ”Das Auto” successivt på väg bort.

I kölvattnet efter den stora utsläppsskandalen kommer Volkswagen att tvingas till en hel del förändringar, speciellt när det numera står en annan styrman vid rodret. Nya vd:n Mattias Müller har berättat att han förespråkar en mer ödmjuk och blygsam hållning än den som tidigare vd:n Martin Winterkorn antog. Under 2007 började Volkswagen att i sin marknadsföring kalla sig för ”Volkswagen – Das Auto”, det vill säga att Volkswagen är ”bilen”. Winterkorn hade bestämt en strategi som gick ut på att göra Volkswagen till störst och bäst.

Med nya styret vill företaget fortfarande vara bäst, men att vara störst har inte längre samma prioritet. Hela företagskulturen ska göras om och den arrogans som många anser att Volkswagen har besuttit under många år ska försvinna. ”Das Auto” kommer därmed att stryka på foten. Framöver kommer företagets logotyp endast att bistås av ”Volkswagen”.

Men ”Das Auto” är ännu inte helt dött enligt en VW-talesperson som menar att benämningen kommer att finnas kvar i viss mån, dock oklart hur.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr