Foto: Volkswagen AG

Volkswagen stänger Wolfsburg-fabriken 1-2 dagar per vecka

I och med omställningen till WLTP-certifierade bilar har Volkswagen beslutat sig för att stänga ned produktionen i Wolfsburg-fabriken en till två dagar i veckan under ett par månaders tid.

För några veckor sedan skrev vi om hur Volkswagens enorma modellutbud sätter käppar i hjulen för företaget när det gäller anpassningen till den nya WLTP-standarden som den 1 september 2018 ersätter utgående NEDC. Produktionen tvingas kliva tillbaka ett steg för att ge plats åt den tidskrävande WLTP-certifieringsprocessen.

Nu rapporteras det om att produktionen i Wolfsburg, där Golf, Tiguan och Touran tillverkas, kommer att stängas ned en till två dagar i veckan under augusti och september. Under dessa dagar kommer testriggarna, där WLTP-typgodkännandena genomförs, att gå varma. Sannolikt kommer de även att vara igång övriga dagar i veckan då Volkswagen har över 200 modeller som ska testas och certifieras om på nytt.

Volkswagen har också flaggat för att deras Zwickau-fabrik, där Golf och Passat samt karosser till Bentley Bentayga och Lamborghini Urus tillverkas, ska stängas ned under några dagar och att komponenttillverkningen kommer att dras med förseningar. Även fabriken i Emden, där Passat och Arteon byggs, kommer att stängas ned under några dagar under innevarande års andra halva, detta på grund av svag efterfrågan på mellanklassbilar.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!