Foto: Oliver Killig / Volkswagen AG

Volkswagen stoppar elbilstillverkning i Tyskland

Volkswagen tvingas nu stoppa tillverkningen av flera elbilsmodeller. Den ännu pågående halvledarbristen gör att flera tyska fabriker kommer att stå still i en vecka.

Volkswagen-gruppen kommer inte att bygga några elbilar i fabrikerna i Zwickau och Dresden under en veckas tid. Uppgiften kommer från tyska Automobilwoche som har varit i samtal med en talesperson för Volkswagen. Produktionsstoppet beror på den globala halvdelarkrisen som påverkar ett stort antal industrier.

Volkswagen-gruppen tillverkar Volkswagen ID.4, Audi Q4 e-tron och Cupra Born i Zwickau, medan Dresden-fabriken bygger ID.3 och från och med slutet av december även ID.5. Stoppet innebär att Volkswagen halkar efter med omkring 5 000 bilar. Du som har beställt och väntar på en elbil kan alltså behöva vänta ännu lite längre.

LÄS MER: Volkswagen hårt drabbat av bristen på halvledare 

Volkswagen har haft brist på halvledare under en längre tid och har flera gånger pausat produktionen av Golf och Tiguan i Wolfsburg för att prioritera elbilstillverkningen. Även Ford rapporterar att produktionen vid tre av fyra europeiska fabriker begränsas kraftigt.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!